VINSKA DRUŽBA SLOVENIJE, d.o.o.

Miklošičeva cesta 4
1000 Ljubljana
T: +3861 244 18 00
F: +3861 244 18 06
E-pošta: info@vinskadruzba.si

Že 45 let povezujemo tržne leaderje

100. Slovenske vinske zgodbe


Na junijskih zgodbah že nekaj let odkrivamo vinorodno Slovenijo. Letošnje jubilejne, 100. Slovenske vinske zgodbe, so nas popeljale na Primorski konec, natančneje v vinorodni okoliš Slovenska Istra. Le tega nedvomno kot vodilna sorta zaznamuje refošk, poleg katere pa tu uspevajo še malvazija in mednarodno uveljavljene sorte, kot so chardonnay, merlot, cabernet sauvignon in tudi syrah.


Najprej smo se odpeljali na vinorodno lego Purissima, nazdravili v Hiši refoška in se ob pogledu na morje sprehodili med vinogradi. Pot nas je nato mimo vinogradov vodila v Krajinski park Sečoveljskih solin, kjer smo se sprehodili približno 2 kilometra med polji soli. Na poti nam je vodnik predstavil rastlinstvo, živalstvo, kulturno dediščino in postopek pridobivanja soli. Po razgibanem dopoldnevu  nas je v Hiši Refoška v Kopru čakalo okrepčilo, kateremu je sledil voden ogled kleti in pokušina vin v dobri družbi.

 

 
foto: M. Kerkez
foto: M. Kerkez
foto: M. Kerkez
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke