VINSKA DRUŽBA SLOVENIJE, d.o.o.

Miklošičeva cesta 4
1000 Ljubljana
T: +3861 244 18 00
F: +3861 244 18 06
E-pošta: info@vinskadruzba.si

Že 45 let povezujemo tržne leaderje

PROWEIN 2012


Na specializiranem mednarodnem vinskem sejmu ProWein, ki se je med 04. in 06. marcem 2012 odvijal v Düsseldorfu, se je predstavilo 3.930 razstavljavcev iz 50. držav sveta – tako iz tradicionalnih pridelovalk vina stare celine kot iz držav t.i. novega sveta. V treh dneh je sejem obiskalo več kot 40.000 obiskovalcev. Po številu razstavljavcev in po številu obiskovalcev je sejem prekosil lanskoletnega. Po podatkih sejmišča je bilo tokrat med obiskovalci prisotnih več kot 80% tistih, ki v podjetjih neposredno odločajo o nabavi / nakupu vina. Glede na ta podatek, se je sejem znova izkazal kot izjemen poslovni dogodek.

Pod okriljem Vinske družbe Slovenije se je na sejmu predstavilo devet družbenikov: Vinska klet Goriška Brda, z.o.o.; Panvita Marof, d.o.o.; Radgonske gorice, d.d.; Vinakras, z.o.o., Sežana; Vinakoper, d.o.o., Zlati grič, d.o.o.; Agroind Vipava 1894 Vipava, d.d.; Ptujska klet, d.o.o., Dveri-Pax, d.o.o.

Nad stojnico je bil izobešen napis  I FEEL SLOVENIA, ki nam pomaga promovirati Slovenijo kot vinsko destinacijo, dopolnil pa ga je slogan SLOVENIIJA - IHR NEUES WEINZIEL. Prepoznavnost slovenskih vin na nemškem trgu se je v zadnjih nekaj letih povečala, vina so postala mednarodno tržno zanimiva in tudi sodelovanje z najpomembnejši nemškimi uvozniki ni več naključno. Družbeniki večino vin v Nemčiji prodajo v hotelih, restavracijah in cateringu, kar kaže, da na tem trgu nastopamo z višjo kakovostjo in ceno. Obiskanost stojnice je bila dobra, tudi letos pa so bila vina družbenikov zelo dobro zastopana na tematskih degustaciji, ki jo vsako leto sejem organizira v sodelovanju z založbo Meininger Verlag. Vzorce, ki jih predhodno pošljejo vinarji, oceni profesionalna ocenjevalna komisija in izbere tiste, ki se lahko predstavijo v času sejma Prowein.

 

 
foto: S.Cafuta Trček
foto: S.Cafuta Trček
foto: S.Cafuta Trček
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke