VINSKA DRUŽBA SLOVENIJE, d.o.o.

Miklošičeva cesta 4
1000 Ljubljana
T: +3861 244 18 00
F: +3861 244 18 06
E-pošta: info@vinskadruzba.si

Že 45 let povezujemo tržne leaderje

VINITALY 2012


Med 25. in 28. marcem 2012, se je v Veroni že 46. odvijal najpomembnejši italijanski vinski sejem VinItaly. V dvanajstih dvoranah se je na skupno 95.000 m2 (vključujoč sejme Sol, Agrifood in Enolitech) površine predstavilo 4.321 razstavljavcev, kar je 4% več kot v letu 2011. Po podatkih sejmišča se je nov koncept sejma, ki je potekal od nedelje do srede, izkazal za pozitivnega, saj se je povečalo število profesionalnih obiskovalcev, predvsem iz Italijanskega HoReCa sektorja. Obenem pa je nov koncept povečal tudi prisotnost tujih razstavljavcev. Sejem je v štirih dneh obiskalo preko 140.000 obiskovalcev iz 120. držav sveta (skupno 35% tujih obiskovalcev, kar je več kot v 2011). Medijsko je sejem spremljalo 45 držav (predvsem iz ZDA, Nemčije in Rusije), akreditiranih pa je bilo 2.500 novinarjev.

Pod okriljem Vinske družbe Slovenije sta se na sejmu predstavila Vinska klet Goriška Brda,z.o.o. in Vinakoper, d.o.o.  Nad stojnico je bil izpostavljen napis I FEEL SLOVENIA, ki promovira Slovenijo kot vinsko destinacijo, spremljal pa ga je slogan v italijanskem jeziku Slovenija - Vino, che passione!
Glede na zelo dober obisk stojnice in vzpostavljene nove kontakte, lahko letošnji nastop ocenimo kot uspešen. Dolgoletna prisotnost na sejmu je vsekakor pripomogla k temu, da se obiskovalci ob napisu Slovenija vsekakor radi ustavijo in poskusijo slovenska vina, ki so jih ocenili kot dobra, všečna. Slednje nam je znova potrdilo pravilen pristop in odločitev vinarjev glede izbora vin, ki jih predstavijo na določenem trgu.
 
foto: S.Cafuta Trček
foto: S.Cafuta Trček
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke