VINSKA DRUŽBA SLOVENIJE, d.o.o.

Miklošičeva cesta 4
1000 Ljubljana
T: +3861 244 18 00
F: +3861 244 18 06
E-pošta: info@vinskadruzba.si

Že 45 let povezujemo tržne leaderje

110. Slovenske vinske zgodbe


Marsikdo ne pozna tega konca Slovenije in je prijetno presenečen nad urejenostjo, gostoljubnostjo in lepoto narave, zato smo se odločili, da tokratne zgodbe peljemo v Podravje. Najprej smo se odpravili v Terme Olimia, kjer so nas prijetno presenetili z zajtrkom in kasneje tudi z okrepčilom, da smo lažje nadaljevali naše odkrivanje. Pot nas je vodila preko virštanjskih vinogradov v grad Podsreda, ki sodi med najpomembnejše objekte romanske arhitekture v Sloveniji in nadaljevali z ogledom Minoritskega samostana Olimje ter čokoladnice. Že med potjo sta se nam pridružila direktor KZ Šmarje g. But in ga. Amon, ki nam je predstavila kraj z znamenitostmi in izvedeli smo marsikatero zanimivost.

»Vina ni nikoli toliko, da ga ne bi mogli `magari` sami spiti, a nikoli premalo, da ne bi mogli z njim tudi vas pogostiti.«

Tako zapoveduje obsoteljska vinska dobrodošlica, ki se ni izneverila. V Hiši vin Emino so nas toplo sprejeli. Vino, ki smo ga okušali se je lepo podalo izbrani hrani in odkrili smo vino, katerega do sedaj nismo poznali. Imeli smo možnost, da smo okusili tudi njihovo novost – to je roze.

Zahvaljujemo se za prijeten sprejem  ga. Jasni Bračun iz Term Olimia, za organizacijo, gostoljublje  in izvedbo zgodb pa g. Butu, ga. Amon in g. Jagriču iz KZ Šmarja.

 

 
foto: VDS
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke